Lifestyle

Primark razmatra ulazak na tržište Srbije

06. Jun 2021 2.956

Kako portal Retail Serbia saznaje modni lanac Primark razmatra ulazak na nekoliko tržišta jugoistočne Evrope i to Grčku, Bugarsku, Rumuniju i Srbiju. Precizne informacije se još uvek ne znaju ali kao prva zemlja u kojoj bi poznati lanac mogao da otvori radnju pominje se Bugarska.

Poznati irski modni lanac deo britanske ABF grupe osnovan je 1969. godine i prvu radnju otvorio je u Dablinu pod imenom Penneys i trenutno posluje u 13 zemalja Evrope i Amerike sa preko 380 objekata.

primark

foto primark.com

Ovaj brend tokom poslednjih 10 godina kontinuirano raste u pogledu prihoda, broja prodavnica i maloprodajnog prostora. Takvi rezultati su izvanredni u industriji u kojoj mnoge prodavnice trpe i gde se čini da kupci sve više prelaze na online kupovinu. Ovaj trend se može posmatrati iz više aspekata i u zavisnosti od naše pespektive može ukazivati na potrošačke trendove, pametnu kupovinu, sreću i zadovoljstvo, ali potpuniji odgovor dobijamo kada pogledamo njihovu strategiju tokom proteklih godina. Neko će reći da nije ljubitelj njihovog koncepta neverovatno niskih cena i velikog broja artikala upitnog kvaliteta ali ne može im se osporiti izbor strategije. Primarno to je strategija niskih cena i time se oni jasno nameću, još kad je ona u kombinaciji sa ogromnim izborom različitih proizvoda to pruža osećaj šta-sam-sve-kupio-i-još-mi-je-ostalo-novca što je slično osećaju deteta u prodavnici slatkiša. Primark je u stanju da stvori ovo iskustvo tako ubedljivo i uskladi sa tržištem, željama i potrebama određenog segmenta kupaca i to ih najviše razlikuje od konkurencije te je kupovina, upravljanje zalihama,dizajn prodavnica usklađen tako da stvara taj osećaj. 

Verujemo da će najava dolaska u Srbiju obradovati veliki broj njihovih kupaca koji svaki odlazak van granica iskoriste za kupovinu u Primarku ali takođe privući pažnju novih kupaca na ovom tržištu.

 

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.