Lifestyle

Predstavljamo najlepše radnje na svetu - Apple store Njujork

Apple Inc. je eksponencijalno rasla od kada su njeni osnivači, Stiv Džobs i Stiv Voznijak, izgradili prvi Apple I 1976. Danas je Apple čvrsto uspostavljen u računarskoj industriji, stekavši reputaciju jedne od najboljih kompanija visoke tehnologije. Pored doprinosa koji daju it industriji i elegantnih elektronskih dodataka koji su osvojili više od 100 velikih nagrada za dizajn na konkursu iF dizajna, Apple je replica uhren osvojio nagrade za izgled i stil svojih maloprodajnih objekata. Ove vrhunske prodavnice našle su svoje mesto u svim većim gradovima sveta. Među njima se ističe vodeća prodavnica Apple-a na Menhetnu. Njujork ima mnogo zanimljivih atrakcija, ali svakako jedna od najprivlačnijih je ova Apple prodavnica sa svojim patentiranim dizajnom staklene kocke.

apple njujork

Lokacija Apple-a u Njujorku otvorena je 2006. godine, a 2011. je podvrgnuta značajnom renoviranju kako bi se smanjio broj staklenih panela koji se koriste na ulazu od potpunog stakla. Neverovatno stakleno spiralno stepenište je bilo deo dizajna, kao i stakleni cilindrični lift za prevoz kupaca između spratova. Poznati arhitektonski kritičar Ada Louise Huktable izjavila je da je Apple prodavnica unapredila ovaj deo 5. avenije od osrednjosti svoje prethodne arhitekture. Zaista, elegancija je definisala ovu zadivljujuću prodavnicu. Arhitektonska firma Bohlin Cywinski Jackson, dizajner prodavnice, nazvala je to "teatralnim okruženjem za maloprodaju", " a 2007. godine je dobila američku nagradu za arhitekturu i nagradu države Njujork za izvrsnost za dizajn AIA.

Dalji radovi na poboljšanju Apple prodavnice na Petoj Aveniji počela su u januaru 2017. godine, kada je Apple zatvorio prodavnicu i otvorio privremenu lokaciju u komšiluku u bivšem FAO Schvarz. Nakon poslednjeg renoviranja kupci mogu da uživaju u preko 7.000 m2. Karakteristična staklena kocka, napravljena od tri ogromna panela sa svake strane, ostala je na lokaciji Apple prodavnice u Njujorku kao ulaz na glavni sprat, a krovni prozori takođe povećavaju količinu prirodnog svetla.

apple njujork

Apple prodavnicu u Njujorku na Petoj Aveniji turisti i kupci mogu da posete bilo kada: Otvorena je 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji i 365 dana u godini. 

foto:apple.com/seele.com

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.