Lifestyle

Predstavljamo Falkensteiner u Montafonu u Austriji

19. May 2023 705

Falkensteiner je otvorio novi porodični hotel s 5 zvezdica u Montafonu u Austriji koji nosi ekskluzivnu titulu "Leading Hotels of the World" i već je pre otvaranja označen kao CO2 neutralan.

Ovaj hotel spaja održivost, luksuz, užitak i zabava za celu porodicu, a nalazi se na planini Golm Adventure u blizini Tschaggunsa, prvog austrijskog klimatski neutralnog skijališta. Ne samo da je hotel jedan od ekskluzivnih "Leading Hotels of the World", već je dobio i titulu klimatski neutralnog čak i pre samog otvorenja.

falkensteiner montafon

"Zajedno s našim projektnim partnerom postigli smo nešto jedinstveno u hotelskoj industriji s našim hotelom u Montafonu. Od izgradnje do koncepta obrazovanja i zabave, fokus je na obnovljivim izvorima energije i očuvanju prirode, zajedno s našim visokim Falkensteiner standardom kvalitete", kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a o najnovijem projektu. "Unutar FMTG-a, hotel se smatra projektom svetionikom za celu grupu, s kojim postavljamo nove standarde kako u održivoj gradnji, tako i u premium porodičnom segmentu", dodao je.

falkensteiner montafon

Smešten u spektakularnom krajoliku između šuma i planina, hotel Falkensteiner Montafon ističe se svojom jedinstvenom arhitekturom za koju su odgovorni arhitekti Snohetta Studio te Innsbruck i Vudafieri Saverino Partners Milano. U neposrednoj blizini jednog od najatraktivnijih austrijskih područja za skijanje i planinarenje, savršeno se uklapa u okolinu sa 123 sobe i pratećim spoljašnjim sadržajima. Dobro pripremljenih 44 kilometra staza, mogućnost iznajmljivanja skijaške opreme i širok izbor mogućnosti garantiraju zabavu na snegu tokom zimske sezone.

Leti "Golmi" istraživačka staza i druge aktivnosti poput pešačenja na Bartholomaebergu i još mnogo toga privlače goste. Osim toga, hotel nudi uslugu iznajmljivanja bicikla, a uređene su brojne pešačke i biciklističke staze u neposrednoj blizini. Ljubiteljima golfa na raspolaganju je teren sa 9 rupa koji je udaljen samo deset minuta vožnje. Sportovi u zatvorenom i na otvorenom uz Life Fitness opremu, kao i brojni drugi treninzi u ponudi su kao deo nedeljnog programa, a za individualne zahteve tu je jedinstvena Family Concierge usluga.

falkensteiner montafon

U području edukacije i zabave hotel je razvio sopstvene interaktivne programe koji su namijenjeni izgradnji svesti o zaštiti prirode i alternativnim energijama kod dece, mladih, ali i odraslih. Falkensteiner Ecotainment implementiran je kroz raznovrsne aktivnosti i animacijski koncept s ekološko-pedagoškim elementima. Za decu stariju od 3 godine tu je Falky Land, a onima malo većima na raspolaganju su naučne labaratorije gde mladi istraživači stiču uvid u STEM polja na razigran način uz mnoge uzbudljive eksperimente. Na primer, mogu pregledati snežne pahulje pod mikroskopom ili naučiti kako od njih napraviti elektricitet. Stečeno znanje zatim se produbljuje kroz posetu hidroelektrani illwerke vkw ili rezervoaru, uključujući zabavno klizanje niz vodovodne cevi. Falky Rangers, edukativni program daje deci osećaj za pravilno postupanje s prirodom i prepoznavanje bioloških ekosistema i vrsta. Koncept se temelji na Montessori filozofiji, a o deci brinu posebno obučeni učitelji.

falkensteiner montafon

U Acquapura Organic SPA, wellnessu i vodenom svetu na 1400 kvadratnih metara očekuje vas uživanje u različitim bazenima kao i tobogan sa talasima. Isto važi i za wellness prostor: u njemu se koriste samo prirodni proizvodi a gostima su na raspolaganju tretmani inspirisani regijom.

U Montafonu, tri najveća alpska planinska lanca se spajaju u takozvano "Srce Alpa“, a s konceptom Via Alpina, moderno je interpretiran crossover alpskih uticaja u kuhinji, s fokusom na regionalnost i sezonalnost. Ekološki izvori energije i dosledno recikliranje takođe snažno doprinose pozitivnoj ekološkoj slici hotela.

falkensteiner montafon

Gosti koji se odluče za Green.Rate plaćaju 5% manje, a posteljina i peškiri u sobama menjaju se svaka tri dana. Za goste koji dolaze autobusom ili vozom, uključen je besplatan prevoz od stanice do hotela.

izvor/foto:living.vecernji.hr

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.