Lifestyle

Ideje i saveti za novu generaciju zaposlenih

Predstavljamo nekoliko saveta i ideja za mnoge kako se sad nazivaju “hibridne zaposlene”, one koji naizmenično rade na daljinu i rade iz kancelarije, one koji su često u pokretu i nose osnovne stvari između kućne kancelarije, co-working prostora i bilo kog drugom mesta koje tog dana odrede za radni prostor. Svakako, koliko god u pokretu bili velika većina će želeti da u svom domu napravi kutak iz kog će raditi.

Saveti za rad sa bilo kog mesta

Pre nego što pređemo na primere ideja hajde da prođemo kroz osnove .

1. Nabavite odgovarajuću opremu:

Radni sto

Ergonomska stona stolica

Jaka ViFi veza

Adekvatno osvetljenje (prirodno ako možete)

Notepad & olovke za beleženje brzih misli

Slušalice za poništavanje buke

Kalendar

Organizacijski sistem

Biljke, slike ili drugi inspirativni i umirujući elementi

2. Kreirajte rutinu.

Imajte mesto na koje idete posebno da radite. To može biti određeni sto, stolica, lokalni kafić -- neko mesto koje je stalno vaš 'radni prostor.' jer to pomaže vam da uđete u pravi stav. Kreiranje rutine i posedovanje namenskog radnog prostora može biti dobar način da uđete u radni režim kada vam je potrebno i da se vratite svom ličnom životu kada napustite taj prostor. Kada postavljate svoju kancelariju, uverite se da ste izabrali lokaciju koja je tiha, bez ometanja i dovoljno različita od ostatka vaše rutine. Iako više ne putujete do i iz kancelarije svaki dan, neki privid putovanja bi i dalje trebalo da bude u vašem rasporedu. Na primer, ako radite od kuće, trebalo bi da postoji jasna razlika između vašeg „kućnog” i „radnog” prostora.

3. Čuvajte svoj posao na cloud-u kako biste mogli da radite sa bilo kog mesta.

Koristite virtuelne desktope i skladištenja dokumenata na cloud-u kako bi vam pomoglo da radite sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme. Alatke kao što su Google Business Suite i Dropbok pomažu da se datoteke organizuju i omogućavaju timsku saradnju sa bilo koje lokacije. Ključ uspešnog rada sa bilo kog mesta je dostupnost sa bilo kog mesta. Kada koristite alatke zasnovane na cloud-u, dovodi vas do toga da postanete jednako produktivni gde god da ste, kao što ste bili na licu mesta.

4. Ne izbegavajte sastanke.

Rad na daljinu ne mora da znači žrtvovanje interakcije licem u lice ili produktivnog radnog vremena kod kuće. Kada ste kod kuće, opremite dobru video postavku sa lepim slušalicama, kvalitetnim mikrofonom i osvetljenjem. Imajte namenske blokove vremena za virtuelni kontakt i namenske blokove vremena za kontakt licem u lice. Sa toliko mnogo platformi za video konferencije koje možete izabrati, odabir prave za vaše potrebe može povećati ili prekinuti vaše učešće u daljinskim interakcijama licem u lice. Bez obzira na industriju u kojoj radite, da biste svoj sledeći virtuelni sastanak podigli na viši nivo, pokušajte da uparite platformu za video konferencije sa pametnom kamerom kao što je Meeting Ovl Pro.

Ideje za “udaljene” kancelarije

1. Kućna kancelarija ispod stepenica

Ukoliko imate prostor ispod stepeništa velika je mogućnost da biste napravili efikasnu kućnu kancelariju koristeći malu količinu prostora. Ova inovativna postavka uključuje prostor za skladištenje, sto i radni prostor, pa čak i biljke. Dodavanjem ugrađenih polica i male stolice, ova kreativna oblast uključuje sve što je potrebno za rad od kuće.

kucne kancelarije

2. Kancelarija za današnje rukovodioce

Broj rukovodilaca koji rade od kuće raste. Kada se uradi ispravno, kućne kancelarije mogu da odražavaju prestiž i odišu liderstvom, pružajući veličanstvenu pozadinu za video konferencijske pozive i sastanke. Kućna kancelarija predstavljena ovde suptilno uključuje dovoljno prostora za skladištenje u skrivenim ormarićima i policama.

kucne kancelarije

3. Co-working status u paru

Ako i vi i vaš partner imate posao koji daje mogućnost rada na daljinu, možda biste želeli da iskoristite priliku da malo slobodnog prostora u svom domu pretvorite u personalizovani co-working prostor. Ovaj zajednički radni prostor kod kuće je kao co-working prostor, ali umesto da delite prostor sa strancima, vi delite prostor sa svojim partnerom. Sa jasno definisanim oblastima, obe osobe mogu da se fokusiraju i ostanu organizovane dok održavaju ravnotežu između posla i privatnog života.

kucne kancelarije

4. Prilagođeni co-working

U zavisnosti od vašeg plana vaš radni prostor u co-working prostorima kojih je sve više na tržištu može vam dati nekoliko opcija. Ako vam članstvo pruža poseban sto ili privatnu kancelariju, ne ustručavajte se da svoj prostor ukrasite zelenilom ili omiljenim inspirativnim umetničkim delima. Ako ćete sedeti za drugim stolom svaki put kada dođete, i dalje nema potrebe da žrtvujete ono što vaš radni prostor čini jedinstvenim, ponesite sa sobom uramljenu fotografiju radi dodatne personalizacije.

kucne kancelarije

5. Kancelarija skrovište za istinske minimaliste

Za minimalističke (ili svesne prostora) digitalne nomade, pokušajte sa radnim stolom koji vam omogućava da brzo pređete sa radnog režima na kućni režim za kratko vreme. Ovaj praktični deo za sto nikada neće skupljati nered a pomoći će vam da primate video pozive ili da budete produktivni u okruženju bez ometanja.

kucne kancelarije

6. Kancelarija na otvorenom

Za one koji imaju sreće da žive u umerenim okruženjima sa prijatnim dnevnim temperaturama, možete da postavite svoj daljinski radni prostor na otvorenom. Kada postavljate svoju kancelariju na otvorenom poput ovog kreativnog, cvetnog prostora, uverite se da imate WiFi koji se prostire napolju ili ruter koji može da poboljša vaš signal. Kada obezbedite svoju WiFi vezu, sve što vam je potrebno za uživanje u kancelariji na otvorenom su naočare za sunce i zaštitni faktor.

kucne kancelarije

photo:pixabay,funky junk interiors,arhaus,trendhunterhome designing,luxe decor,remove and replace

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.