Lifestyle

BELMOND Grupacija

04. Jan 2023 43

Legendarni vozovi, elegantni safariji, prepoznatljivi hoteli – portfolio Belmond grupe predstavlja sofisticiranost bez premca. Sledeće poglavlje: kombinovanje luksuznih putovanja visokog kvaliteta sa kulturom i umetnošću. Neke stvari je teško opisati. Kao recept za jelo koje zavisi od kombinacije samo pravih sastojaka. Tako je i sa hotelima u grupi Belmond – svaki od njih je jedinstvena nekretnina čija vas magija obavija dok ulazite kroz vrata.

belmond group

Kada je u pitanju Cipriani u Veneciji, osetite magiju u trenutku kada vas lagano ljuljajući drveni motorni čamac spusti do privatnog pristaništa hotela. Celu noć čamac putuje tamo-amo do Markovog trga. Legendarni hotel na ostrvu Đudeka je oaza mira u užurbanom gradu. Njegovi zidovi su boje breskve, baš kao i Bellini, koji je ovde izmišljen. Čini se da sve u Cipriani-u kaže: pijte na suncu, izdahnite, uživajte u dolčeviti. Tokom filmskog festivala, pola Holivuda dolazi ovde da se napuni. Džordž Kluni je redovan gost, ovde je održao svoje venčanje. Koktel meni uključuje dva pića koja su on i dugogodišnji barmen izmislili. Bazen s morskom vodom olimpijske veličine poziva goste da se prepuste elegantnom kupanju. Živa ograda mirisnog jasmina okružuje spoljni tuš, njegova divlja bujnost nesavršeno ukroćena; dobro izlizane mermerne ploče u njegovoj osnovi odražavaju protok vremena. Autentični detalji poput ovih daju hotelima Belmond njihov jedinstven karakter i ugodan šarm.

belmond group

Blistava instalacija Subodha Gupte, nazvana „Kuvanje sveta“, stajala je među bujnim cvećem u bašti hotela. Gupta, koji svoje vreme deli između Delhija i Londona, jedan je od najuspešnijih savremenih umetnika Indije. Nakon što je izazvala poprilično uzbunu u Art Basil-u 2017. godine, prozračna konstrukcija starih lonaca i tiganja oduševljavala je goste Cipriani-ja od aprila do novembra, pružajući im priliku da istraže i dožive umetnikovo delo bez potrebe da stoje u redu. Gupta govori o tome koliko je važno jesti zajedno - za porodice i zajednice. Tog dana je sam pripremio podnevni obrok: tradicionalna indijska jela iz detinjstva. Jedući hranu koju im je skuvao, gosti postaju jedno sa instalacijom i deo celine. Ovde u mirnoj bašti, srebrnasto svetlucava konstrukcija izgleda veoma prijatno pored gredice. Na kraju krajeva, Venecija je vekovima bila najvažnije trgovačko središte začina sa Orijenta. Ovo je jedan od četiri projekta koje je Belmond razvio sa renomiranom italijanskom Galleria Continua kako bi dalje proširio kompanijska veza sa umetnošću. Belmond se sve više fokusira na ono što naziva Iskustvima, a u Cipriani-u ćete u svakoj prostoriji naći fasciklu za platnene predmete u kojoj se nalaze kulturne aktivnosti predstavljene na finom kartonu kao ukusna poslastica. Gostima hotela može se ponuditi ekskluzivni obilazak Bijenala ili kolekcije Pegi Gugenhajm, prilika da istražite grad sa poznatim autorom kao vodičem ili put u istorijske foto arhive da biste se divili dragocenim negativima. Za Belmonda, sve je počelo sa Cipriani.

belmond group

Godine 1976. Amerikanac Džejms Šervud, koji je osnovao kompaniju, kupio je istorijsku imovinu za samo 900.000 funti. Godinu dana kasnije, na aukciji je kupio dvoja trošna kola za spavanje prve klase koja su nekada pripadala slavnom Orijent ekspresu. Krenuo je u potragu za novim i nije stao dok nije obnovio 23 dodatna originala i vratio legendu u život. 1982. godine, renovirani Venice Simplon-Orient-Ekpress po prvi put je ušao u grad u laguni. Danas Belmond grupa sa sedištem u Londonu ima raznovrstan portfelj koji se sastoji od 50 nekretnina: brod za krstarenje rekom u Mjanmaru, safari lože u Bocvani, brojne luksuzne vozove i legendarne hotele širom sveta, uključujući La Residencia na Majorci, Reid's Palace na cvetnom ostrvu Madeira, Mount Nelson u Kejptaunu i Grand Hotel Europa u Sankt Peterburgu. Svaki hotel ima svoj identitet i prepoznatljiv izgled i osećaj, čak i one u takvoj geografskoj blizini kao što je romantična Villa San Michele sa pogledom na Firencu i veličanstveni Castello di Casole u ​​Toskani na svojih 1.700 hektara (otprilike 4.200 hektara) zemlje. Belmond je pionir izvrsno uređenih luksuznih putovanja.

belmond group

U aprilu 2019. kompaniju je kupio LVMH, najveća svetska luksuzna grupa. Za godinu dana počela je pandemija. Danas je Belmond spreman da napravi korak dalje i postane najpoželjniji svetski brend luksuznih putovanja. U tom cilju, planira da proširi svoj portfolio na duži rok. U februaru 2022. kompanija je objavila da je kupila istorijsku Villa Beatrice u Portofinu – njen treći hotel u primorskom selu u blizini Đenove nakon Splendida i opsežno renoviranog Splendido Mare. Arnaud Champenois, šef brenda i komunikacija u Belmondu, kaže: „Nove nekretnine su u pripremi, ali želimo da budemo sigurni da imaju smisla za portfolio. Trenutno, kompanija se fokusira na promene iznutra: „Naša misija je da ponovo osmislimo i zamislimo svoja nasleđa, ali na veoma savremen način. Imamo novu generaciju gostiju, tako da treba da ostanemo atraktivni za njih. Zato nam je programiranje toliko važno, to je ono što stvara razgovor“, objašnjava on. Ljudi danas žele više od putovanja. „Oni žele da putuju da nešto nauče, da se angažuju sa zajednicom. Pored smislenog sadržaja, oni traže nešto što ih tera na razmišljanje, kaže on, tako da brend mora da smisli nešto da zadrži svoju privlačnost. „Moramo da unapredimo naš program u smislu kulinarskih iskustava, kulturnih iskustava, vellnessa, fitnesa. Za nas je to super interesantno.” da se angažuje sa zajednicom.” Pored smislenog sadržaja, oni traže nešto što ih tera na razmišljanje, kaže on, tako da brend mora da smisli nešto da zadrži svoju privlačnost. „Moramo da unapredimo naš program u smislu kulinarskih iskustava, kulturnih iskustava, vellnessa, fitnesa. Za nas je to super interesantno.” da se angažuje sa zajednicom.” Pored smislenog sadržaja, oni traže nešto što ih tera na razmišljanje, kaže on, tako da brend mora da smisli nešto da zadrži svoju privlačnost. „Moramo da unapredimo naš program u smislu kulinarskih iskustava, kulturnih iskustava, vellnessa, fitnesa. Za nas je to super interesantno.”

belmond group

Saradnja sa drugim LVMH brendovima nudi bezbroj mogućnosti za sinergiju. Godine 2022, na primer, venecijanski Simplon-Orijent-Ekspres je prvi put putovao na Kanski festival iz Pariza. Dior je transformisao neke od art deco odeljaka u minijaturne banje kako bi gosti mogli da se opuste, neguju lice i koriste Diorove proizvode da se pripreme za svoje velike ulaze. Venice Simplon-Orient-Ekpress se trenutno više fokusira na kultivisanu društvenost nego u prošlosti: pored novih apartmana, sada ima tri restorana i dva bara. Belmond ima velike planove za narednu godinu. Čuvena palata Kopakabana u Rio de Žaneiru slavi stogodišnjicu 2022. godine, a svečanosti će se održavati tokom cele godine, počevši od karnevala u februaru. Galleria Continua će takođe biti uključena ovde. U maju će hotel Maroma u Meksiku ponovo otvoriti svoja vrata nakon opsežnog renoviranja. Sa džunglom s jedne strane i morem s druge, ekskluzivni hotel na Rivijeri Maja sigurno će pružiti obilje nezaboravnih iskustava.

izvor:gg-magazine.com

foto:belmond.com

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.