Lifestyle

Bauhaus ulazi na tržište Srbije

28. Apr 2021 2.078

Nakon nekoliko najava u prošlosti ovih dana je potvrđena vest o ulasku nemačkog lanca prodavnica za uređenje doma i bašte Bauhaus na srpsko tržište. Tu vest je za portal Retail Serbia potvrdio direktor kompanije za Sloveniju i Srbiju gospodin Samo Kupljen. Nažalost nije mogao da precizira datum kada bi prvi prodajni objekat mogao biti otvoren u Srbiji.

bauhaus u srbiji

foto: Hubert Berberich

Kompanija je osnovana 1960. godine u Nemačkoj po ugledu na velike prodajne objekte "uradi sam" u Americi. Ovaj tip koncepta u potpunosti olaksao kupovinu jer je pod jedan krov stavio sve ono što je potrebno za uređenje doma i bašte. Prvu radnju su otvorili u samom centru Mannheim-a na 250m2 dok danas njihove radnje širom Evrope zauzimaju po nekoliko hiljada kvadrata.

Početkom 70-ih godina prošlog veka otvara prvu radnju van granica Nemačke u Austriji i polako počinje da osvaja tržišta drugih zemalja. Danas Bauhaus posluje u 19 zemalja sa 250 maloprodajnih objekata u kojima se mogu naći proizvodi za uređenje doma, baštovanstvo i radionice. Sa preko sto hiljada proizvoda, uslugom dostave kao i stručnim savetima opravdava poziciju lidera u toj oblasti.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.