Lifestyle

7 načina da praktično organizujete ostavu

Sa pojavom prakse da se iskoristi svaki kvadrat izgrađenog prostora, ostava se nažalost našla u zapećku bitnijih prostorija u stanu. Za sve one srećnike koji je imaju predstavljamo vam 7 načina da je što lakše organizujete u skladu sa njenom veličinom. Svakako ne želite da budete zaglavljeni preturajući po svakoj kutiji da biste pronašli taj poseban servis za ručavanje ili one toplije stvari na početku leta kad ste već oslobodili mesto u ormaru za šorceve i majice oluja koju niste očekivali. Da biste smanjili stres iskoristite neki od ovih saveta.

1. Označite svoje kutije

Prvo i osnovno pravilo, označite kutije. Obavezno označite vrh i barem jednu stranu svake kutije, uključujući broj kutije, sobu iz koje je došla i sve što je unutra. Što konkretniji možete biti, to je bolje. Ako ste već sve spakovali, može izgledati kao gubljenje vremena da raspakujete i ponovo pakujete kutije samo da biste ih označili. Ali taj dodatni napor smanjuje sve ono kasnije što će vam smanjiti stres i nervozu jer otvarate već četvrtu kutiju a niste našli ono što tražite.

2.Kreirajte glavnu listu

Nakon što ste označili sve svoje kutije, napravite glavnu listu. Iako možda zvuči dosadno, dugoročno će pomoći. Zapišite broj kutije i sav sadržaj kutije. Na ovaj način ćete imati referentni list gde se koje stavke nalaze. Ako ste tehnički potkovani, možete da kreirate ili kopirate ovu listu u Excel tabelu ili Word dokument.

ostava

3. Mapirajte

Odličan savet za organizovanje vaše jedinice za skladištenje je da je mapirate. Sada vam nije potrebna arhitektonski tačna mapa sa tačnim dimenzijama (iako možete ako želite), ali je najbolje da imate opštu predstavu o tome gde se sve nalazi u vašoj jedinici za skladištenje. To može biti jednostavna skica koja deli vašu jedinicu na odeljke za svaku sobu. Spakujte sve kuhinjske kutije zajedno, kutije za spavaće sobe, kancelarijske kutije i tako dalje. Čak i ako samo ćošak posvetite prostoriji sa stvarima, može vam pomoći kasnije kada tražite određeni predmet ili kutiju.

4. Stavite predmete koji će vam češće trebati ispred

Sve do čega ćete morati često da dolazite treba da bude postavljeno prema prednjoj ostave. Na taj način, kad god vam zatrebaju ti predmeti, oni su lako dostupni i ne morate da “kopate” da biste ih pronašli. To može uključivati zimsku odeću, školske ili kancelarijske dokumente ili praznične dekoracije. Pre nego što počnete da označavati sve u svojoj ostavi, možete čak staviti posebnu napomenu ili koristiti drugu boju da biste skrenuli pažnju na ove kutije, tako da ne zaboravite da ih stavite napred.

5. Napravite središnji prolaz

Vaša jedinica za skladištenje može lako da postane lavirint kojim se ne može ploviti. Sačuvajte sebe od napora da se borite da dođete do zadnjeg dela tako što ćete napravite središnji prolaz. I dalje će biti dovoljno mesta za vaše predmete i lako ćete moći da dođete do bilo koje kutije na zadnjoj strani ostave.

ostava

6. Pustite ih da dišu

Sada čak i ako imate ostavu sa prozorom ili sa kontrolisanom klimom, i dalje je važno omogućiti cirkulaciju vazduha. Ako je moguće, spakujte kutije na vrh paleta kako bi vazduh mogao da struji ispod tih predmeta. Takođe, razmislite o tome da ostavite mali prostor između zidova vaše jedinice i vaših predmeta, kako biste omogućili ventilaciju.

7. Idite korak dalje, nabavite police

Možda ne mislite da je potrebno da stavite police u svoju ostavu, ali to može biti od pomoći. Strateško slaganje vaših predmeta koristi visinu vaše jedinice, ali možda nećete želeti da slažete predmete na te ekstra krhke predmete kao što su stakleno posuđe ili porcelan za venčanje. Police vam pomažu da maksimalno iskoristite svoj prostor, a takođe vam daju mir da vaši predmeti neće slučajno pasti i slomiti se.

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.