Lifestyle

6 načina da nekretnini koju iznajmljujete date lični pečat

21. Dec 2021 2.082

Samo zato što iznajmljujete nekretninu ne znači da ona ne može izgledati kao vaš dom. Iako možda nećete moći da menjate parket ili pločice ipak možete da stilizujete svoj prostor tako da mu date lični pečat.

1. Izaberite temu stila

Odabir stila ili estetike koja se pojavljuje u celoj kući čini zaista veliku razliku. Bilo da je to primorsko, skandinavsko, moderno ili jednobojno, bitno je da se kroz detalje pojavljuje u različitim delovima i čini da se sve spoji i oseća se kao potpuni prostor. Dobro odabran detalj svojstven vašem interesovanju i ukusu a ne puko praćenje trendova učiniće stan u kome živite mestom koji se može zvati domom.

uređenje stana

2. Ulepšajte svoju tehniku i uređaje

Kada imate ograničenu kontrolu nad ugrađenim karakteristikama vašeg doma, može se isplatiti da budete posebno pažljivi kada birate bilo koju stavku pod svojom kontrolom. Na primer, izbegavajte da postavljate nezgrapni, crni TV usred vaše dnevne sobe kada možete da se odlučite za nešto elegantno i moderno. Naprimer Samsungov Serif KLED 4K Smart TV kreiran je sa stilom replica uhren u saradnji sa poznatim dizajnerima modernog nameštaja iz Pariza. Njegov profil u obliku slova I i dizajn od 360 stepeni znači da je prelep iz svakog ugla, dajući vam slobodu da ga postavite praktično bilo gde u svom životnom prostoru. Može da vam uštedi novac koji biste potrošili za komodu jer ima svoje nogare. To je takođe dobar TV jer ga je lako stilizovati, pomerati i koristiti u spavaćoj ili dnevnoj sobi.

uređenje stana

3. Pokrijte podove

Bez obzira da li imate parket, laminat ili pločice, lični pečat možete postići ulaganje u prostirke i tepihe. Ne samo da će tepih zaštititi pod ispod (dodajući dodatni sloj sigurnosti i topline), već može pomoći u definisanju prostora. Tepisi mogu pomoći u zoniranju određenih prostora na primer, ako imate dnevnu sobu i u okviru nje trpezariju, možete koristiti drugačiji tepih u svakom prostoru da biste stvorili više zona.

uređenje stana

4. Napravite toplo osvetljenje

Iako ne možete da menjate sama svetla u vašem iznajmljenom stanu možete pronaći alternativna rešenja. Za početak, razmislite o zameni svih hladnih fluorescentnih sijalica za nešto toplije u prostorijama. Nemate prekidač za dimer? Koristite lampe jer nikada ne znate šta ćete zateći u stanu koji iznajmljujete u smislu plafonske rasvete. Noću možete koristiti stone ili podne lampe, bilo koju vrstu osvetljenja koja deluje ambijentalno.

uređenje stana

5. Okačite slike ili fotografije

Umetnost igra glavnu ulogu u dodavanju vaše ličnosti prostoru i njegovom oživljavanju. Kada je u pitanju stilizovanje zidne umetnosti, pozicioniranje, pa čak i vrsta umetnosti, mogu zavisiti od raspoloživog prostora. Zavisi od veličine i sobe i vašeg nameštaja ali po pravilu, često je najbolja opcija okačiti jednu veliku sliku iznad kreveta ili kauča. Ako imate hodnik, možete napraviti galerijski zid tako što ćete okačiti nekoliko uramljenih fotografija. Sa manjim komadima, možete koristiti uklonjive, lepljive kuke. za veće i teže komade moraćete da probušite zid i za to svakako ćete verovatno morati da imate odobrenje od vlasnika.

uređenje stana

6. Dodajte nekoliko biljaka

Konačno, biljke daju iznajmljenom stanu veći osećaj doma. Ne samo da je dokazano da sobne biljke podižu raspoloženje, već imaju i dekorativni element koji će lepo ukrasiti svaki prostor. Ako ste novi u kućnim biljkama, obavezno se konsultujte sa stručnjakom pre kupovine. Potražite savet za najbolje biljke za vaš prostor (spavaća soba, kupatilo, slabo osvetljenje, jako svetlo itd.), način života i nivo iskustva (odlučite se za izdržljivu vrstu ako ćete zaboraviti da je zalijete). Bilo pravo ili lažno, malo zelenila može oživeti prostor.

foto:pixabay.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.